IT Support

Bízd ránk az IT support feladatokat, felkészült kollégáink segítik céged a desktop támogatás, hibaelhárítás és informatikai probléma megoldásában.

Mit jelent az IT Support?

Az informatikai támogatás a technológiai megoldások - például számítógépek, szoftverek és hálózatok - felhasználóinak nyújtott szolgáltatásokat és segítséget jelenti. Az IT support körébe tartozik a desktop támogatás, hibaelhárítás, karbantartás, szoftver-frissítések és a biztonsági megoldások. Az informatikai támogatás célja, hogy a cégek technológiai rendszerei megfelelően és hatékonyan működjenek, valamint az esetlegesen felmerülő problémákra gyors és hatékony megoldás érkezzen.

Legfontosabb tudnivalók
features
Milyen feladatok tartoznak az IT Supporthoz?
Help desk támogatás: felhasználói megkeresések megválaszolása, technikai problémák megoldása, valamint útmutatás nyújtása a szoftver- és hardverhasználattal kapcsolatban.
Hibaelhárítás: a hardverrel, szoftverrel és hálózatokkal kapcsolatos problémák azonosítása és megoldása.
Karbantartás: rutinszerű karbantartási feladatok elvégzése, rendszerfrissítések, szoftver updatek és hardvertisztítás.
Frissítések: rendszerfrissítések tervezése és végrehajtása, beleértve a hardver- és szoftverfrissítéseket és -cseréket.
Biztonsági irányítás: a rendszerek biztonsági fenyegetésekkel kapcsolatos felügyelete, protokollok és intézkedések végrehajtása, valamint a biztonsági incidensekre való reagálás.
Felhasználók képzése: a technológiai rendszerekkel és a legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos képzés és oktatás biztosítása a felhasználók hatékonyabb és eredményesebb munkavégzésének elősegítése érdekében.
A cégek három legnagyobb IT kihívása üzemeltető partner nélkül
Limitált technikai szaktudás:
A legtöbb cég nehezen tudja kezelni az IT infrastruktúrájukkal kapcsolatban felmerülő technikai problémákat. Ezek közé tartozhatnak szoftverhibák, hardverhibák és biztonsági rések. Technikai tudás és tapasztalat nélkül a cégek sokszor nem tudják időben és hatékonyan megoldani ezeket a problémákat, ami költséges leállásokhoz, adatvesztéshez vagy más negatív következményekhez vezethet.
Időbeli korlátok:
Ha nem áll a céged mellett megflelő IT partner, előfordulhat, hogy túl sok időt kell a technikai problémák elhárítása fordítani. az egyébként nem informatikai munkatársaknak. Ez időigényes lehet, és elveheti a figyelmet más fontos feladatoktól és munkákról.
Biztonsági kockázatok:
Ha minden informatikával kapcsolatos feladatot a cégen belül, de képesített szakemberek nélkül látsz el, a céged kiszolgáltatottabb lehet az olyan biztonsági fenyegetéseknek, mint a káros szoftverek, vírusok és adatszivárgások. A megfelelő IT partner útmutatást és támogatást nyújthat a hatékony biztonsági intézkedések, például tűzfalak, vírusirtó szoftverek és adattitkosítás bevezetéséhez.

Miért előnyös az IT support kiszervezése?

Amire ezentúlnem lesz gondod:

time
Desktop Támogatás

Desktop támogatást nyújtunk a végfelhasználók számára, és olyan problémákat kezelünk, mint a jelszó visszaállítás, szoftvertelepítés és egyéb alapvető hibaelhárítások. Ezek segíthetnek csökkenteni a belső informatikai személyzet munkaterhelését és lehetővé téve számukra, hogy összetettebb, nagyobb értéket teremtő feladatokra összpontosíthassanak.

time
Hálózatmenedzsment

Kezeljük vállalkozása hálózati infrastruktúráját, biztosítva, hogy minden eszköz megfelelően csatlakozik és kommunikál egymással. Ha velünk dolgozol, a hálózatfelügyelet, a konfigurációkezelés és a biztonsági menedzsment mind ránk hárul.

time
Adatmentés és Helyreállítás

Ne aggódj az adatmentés és -helyreállítás miatt, gondoskodunk a kritikus adatok védelméről, és arról, hogy hiba vagy üzemzavar esetén gyorsan helyreállíthatók legyenek. Ide tartoznak az automatikus biztonsági mentések beállítása, a rendszeres adat-visszaállítások elvégzése, valamint a mentési és helyreállítási folyamatok tesztelése is.

time
IT-tanácsadás

IT-tanácsadási szolgáltatásainkkal segítünk céged jelenlegi technológiai infrastruktúrájának értékelésében, és szükség esetén fejlesztéseket vagy korszerűsítéseket ajánlunk. A hardver- és szoftverbeszerzésekkel, hálózati architektúrával és a legjobb biztonsági gyakorlatokkal kapcsolatos tanácsadással is segítjük működésed, melyek segíthetik naprakészen követni a legújabb technológiai trendeket, és maximalizálni vállalkozásod informatikai befektetéseinek értékét.

A te cégednek miben segíthetünk?
Lépj velünk
kapcsolatba!
Kérdésed van?
Válasszmeeting időpontot!
Az ERT Hungary az ERT Group része és teljes körű informatikai rendszerüzemeltetési szolgáltatásokat nyújt cégek számára.
Az IT előny legyen, ne teher!